Yükleniyor...
E Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?
Son Güncelleme 30.08.2021 17:15

E Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?

E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hangi suçlular yatar? E Tipi Cezaevinde kimler kalır? E Tipi Cezaevlerinde güvenliği kim sağlar? gibi sorularınızın cevaplarını aşağıdaki yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.


E tipi cezaevi, Türkiye’de en çok merak edilen cezaevi türlerinden bir tanesi olmayı başarıyor. Özellikle de kapasitesi bağlamında ön plana çıkan bu cezaevlerinin yapısal özellikleri ve koşulları kanuni düzenlemeler çerçevesinde ele alınmıştır. Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan E tipi cezaevleriyle alakalı detaylara bir göz atalım.
Türkiye’de halen aktif durumda bulunan 45 adet E tipi cezaevi vardır. İstanbul, Aydın, Antalya, Amasya, Afyonkarahisar, Adıyaman, Mardin ve Adana başta olmak üzere pek çok şehirde bulunan cezaevleri çok sayıda mahkûma ev sahipliği yapmaktadır.

E Tipi Cezaevinde Kimler Kalır?


Kapasitesi çok yüksek olduğundan en konforlu cezaevleri olarak kabul edilsede E tipi cezaevlerinde yatan mahkumların ağır suçlardan hükümlü oldukları söylenebilir. Cinayet, tecavüz ve benzer ağır suçları işleyen kimselerin yattığı bu hapishanelerde güvenlik önlemleri de en yüksek standartlardadır. Bu nedenle E tipi cezaevlerinde herhangi bir düzensizlik ortaya çıkması söz konusu olmaz.

E Tipi Cezaevlerinde Güveliği Kim Sağlar?


Türkiye’deki diğer pek çok cezaevi gibi E tipi cezaevlerinde de güvenlikten kolluk kuvvetleri sorumludur. Bu nedenle mahkumların içeriden ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı güvende oldukları söylenebilir. Öte yandan infaz koruma memurları da iç güvenliği sağlamaktadır.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.