Yükleniyor...
M Tipi Cezaevi Nedir?
Son Güncelleme 09.09.2021 11:37

M Tipi Cezaevi Nedir?

M Tipi Cezaevi nedir? M Tipi Ceza İnfaz Kurumu ne anlama gelmektedir? gibi soruların cevaplarını aşağıda sizin için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda bulabilirsiniz.


M Tipi Ceza İnfaz Kurumu


M tipi cezaevi, günümüzde merak edilen önemli cezaevi tipleri arasında yer almaktadır. Harflere göre sistemleştirilmiş olan cezaevi tiplerinden bir tanesi olan M tipi cezaevi iki katlı bir koğuş sistemine göre dizayn edilmiştir. 4, 6, 8, ve 10 kişilik odalardan oluşan bu cezaevinin her odasında havalandırma bulunmaktadır. Söz konusu cezaevlerinde alt katlarda yemekhane, üst katlarda yatakhane gibi alanlar bulunmaktadır. Bu cezaevlerinin kadınlar ve çocuklar için ayrı bir müstakil bölümü bulunmaktadır. Son zamanlarda müşahede kısımlarında tadilat gerçekleştirilerek yeni küçük oda tipinde koğuşlar oluşturulmuştur. M tipi cezaevlerinde normalde 150 kişilik kapasitesi vardır. Ancak bazı durumlarda 600 kişiye çıkabilmektedir. Toplam 22 tane M tipi cezaevi bulunmaktadır.

M Tipi Cezaevlerinin Özellikleri


Yüksek güvenliğe sahip olan M tipi cezaevleri farklı türlerden suçları işleyen kişilerin cezalandırıldığı bir infaz kurumudur. Ancak siyasi suçlu, terör suçlusu gibi suçluların M tipi cezaevinde cezalandırılmadığını söylemek mümkündür.

M tipi cezaevleri kaloriferli bir yapıya sahip olup aynı zamanda ana binanın içerisinde lojman ve iki adet kameriyesi bulunmaktadır. Kurumun içerisinde tam teşkilatlı bir şekilde mutfak, soğuk hava deposu, mescit, özel ziyaretçi yeri, hamam, konferans salonu, çamaşırhane, bulaşıkhane ve çeşitli iş atölyeleri bulunmaktadır. Ayrıca 6 adet disiplin hücresi bulunur.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.