Yükleniyor...
Cezaevinden Mektup Kaç Günde Gelir?
Son Güncelleme 23.03.2022 11:16

Cezaevinden Mektup Kaç Günde Gelir?

Cezaevine yazılan mektupların karşılığı büyük bir heyecanla beklenir. Birçok şey yazdınız ve birçok şey sordunuz. Ve artık sıra, cevabı beklemeye geldi. Peki cezaevinden mektup kaç günde gelir?

Cezaevinden Gelen Mektup Kaç Günde gelir?


Cezaevinden yazılıp gönderilen mektuplar ortalama 3-4 iş günü içerisinde size ulaşacaktır. (Hafta sonları iş günü değildir.) Gönderdiğiniz mektupların alıcılara teslim edilmesi komisyon, koğuşun mektup günü gibi etkenler nedeniyle uzun sürer fakat size gelecek mektuplarda bu geçerli değildir. Her sabah yapılan sayım esnasında mektuplar ve dilekçeler toplanır. Toplanan mektuplar komisyona gider. Sakınca görülmeyen mektuplar "Görülmüştür" mührü vurularak postaneye teslim edilir. Yurt içi ortalama 2-3 gün içerisinde mektubun size ulaşması beklenecektir.
Size gönderilen mektubu takip etme imkanı vardır ancak bunun için cezaevindeki mektup gönderen, mektubu APS Kargo yada APS olarak göndermeli ve kesinlikle size ait cep telefonunu adres içinde yazmalıdır. Bu şekilde mektup yola çıktığında size SMS ile takip edebilmeniz için barkod bilgisi gelecektir. Bu durum APS olmadan gönderilen mektuplarda geçerli olmaz. Mektup geldiğinde evde olmazsınız geri gidebilir. Fakat barkod bilgisi sizde olan bir mektubu adreste olmasanız bile takip ederek şubeden teslim alabilirsiniz.
Cezaevinden gelen gönderi barkodsuz yani kayıtsız mektup olarak gönderdiyse teslimatı çok uzun sürebilir. Bu yöntemin kullanılmamasını öneririz.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.