Yükleniyor...
T Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?
Son Güncelleme 30.08.2021 16:45

T Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?

T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hangi suçlular yatar? T Tipi Cezaevinde kimler kalır? T Tipi Cezaevlerinde güvenliği kim sağlar? gibi sorularınızın cevaplarını aşağıdaki yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.


T tipi cezaevleri genellikle büyük şehirlerde eski cezaevlerinin yerine veya kapasitenin yetmediği durumlarda ek olarak inşa edilmiş cezaevleridir. Türkiye’de tutuklu ve hükümlü sayılarının artması ile birlikte sayısında artış görülen T tipi cezaevlerinde çok sayıda mahkum kalmaktadır. Türkiye’de toplamda 54 adet T tipi cezaevi bulunmaktadır.

T Tipi Cezaevinde Kimler Kalır?


Cezaevi tiplerine göre hangi mahkumun nerede yattığı oldukça önemlidir. Bu noktada T tipi cezaevlerini değerlendirirken her türlü suça karışmış kişilerin burada yattığından söz etmek mümkün olacaktır. T tipi cezaevlerinin hem kapasitesi hem sayısı hem de kuruluş amaçları dikkate alındığında neden her türden mahkûma ev sahipliği yaptığı anlaşılabilir.

T Tipi Cezaevlerinde Güveliği Kim Sağlar?


Kolluk kuvvetleri cezaevlerinin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. T tipi cezaevleri de bu kapsamda olduğundan kolluk kuvvetlerinin T tipi cezaevlerinde güvenlikten sorumlu olduğunu ifade edebiliriz. İç asayiş konusunda ise infaz koruma memurları görev almaktadır.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.