Yükleniyor...
H Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?
Son Güncelleme 30.08.2021 15:05

H Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?

H Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hangi suçlular yatar? H Tipi Cezaevinde kimler kalır? H Tipi Cezaevi güvenli mi? gibi sorularınızın cevaplarını aşağıdaki yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.


Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Ceza ve İnfaz Kurumları’ndan bir tanesi de H Tipi Cezaevi olarak bilinmektedir. Bu cezaevlerinin özellikleri diğerlerinden farklı olurken suçluların niteliği de değişkenlik göstermektedir.
Türkiye’de toplamda 5 adet H tipi cezaevi bulunmaktadır. Bursa, Eskişehir, Erzurum, İstanbul ve Gaziantep’te bulunan H tipi cezaevleri suçluların, suçlarını çekmeleri için inşa edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan diğer pek çok cezaevine nazaran bu tip cezaevlerinde daha nitelikli personel kadrosu vardır. Burada nitelikten kasıt psikolog, doktor, öğretmen, teknisyen vb. pek çok personelin cezaevinde bulunmasıdır.

H Tipi Cezaevinde Kimler Kalır?


Belirli suçlardan hüküm giyen kimseler için hapse girmek söz konusu olurken hapiste geçecek süre kadar bu sürenin nerede geçeceği de değerlidir. H tipi cezaevlerinde Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hapse girenler yer alır. Toplu işlenen suçlardan dolayı hüküm giyen kişilerin H tipi cezaevlerinde yatması nedeniyle bu cezaevlerinde diğer hükümlülerin yatması daha nadir görülür.

H Tipi Cezaevleri Güvenli mi?


Kapasitesi ve diğer bütün detayları kanuni düzenlemelerle belirlenmiş olan H tipi cezaevlerinin güvenliğinden de kolluk güçleri sorumludur. Hükümlülerin Terörle Mücadele Kanunu kapsamında suçlu bulunan kimseler olması güvenliği daha ciddi boyutlara taşır. Bu nedenle H tipi cezaevlerinde kalanların güvenliği titizlikle sağlanır. Öte yandan mahkumların dışarı ile ilişkisi de tamamen kesilmiştir. Ayrıca mahkumların birbirileri ile olan iletişimlerinde de sıkı düzenlemeler mevcuttur.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.