Yükleniyor...
E Tipi Cezaevi Nedir?
Son Güncelleme 30.08.2021 16:55

E Tipi Cezaevi Nedir?

E Tipi Cezaevi nedir? E Tipi Ceza İnfaz Kurumu ne anlama gelmektedir? gibi soruların cevaplarını aşağıda sizin için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda bulabilirsiniz.


E Tipi Ceza İnfaz Kurumu


E tipi cezaevi, ülkemizde en yaygın şekilde bulunan cezaevlerinden bir tanesidir. Ülke genelinde toplamda 45 adet bulunan E tipi cezaevi 35 bine yakın mahkum kapasitesine sahiptir. İlave yataklar ile 1000 ranzaya kadar kapasitesi bulunan bu cezaevi ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Şimdi gelin E tipi cezaevleri ile ilgili detayları inceleyelim.

E Tipi Cezaevlerinin Özellikleri


E tipi cezaevleri Türkiye’de kapasitesi en yüksek olan cezaevleridir. İki katlı koğuş sistemi kapsamında inşa edilen bu cezaevleri oda sistemine dönüştürülmesi ile birlikte 2, 4, 6, 8 ve 10 kişilik odalar elde edilmiştir. Her odada ise müstakil bir havalandırma söz konusudur. İlk kısmının üst katı idareye ait olan, alt katlarda yemekhane, üst katlarda ise yatakhane bulunan bu cezaevlerinde tam teşkilatlı mutfak, çamaşırhane, hamam, berber, mescit, konferans salonu, iş atölyeleri yer almaktadır. Son zamanlarda müşahede kısımlarında tadilat gerçekleştirilerek yeni küçük oda tipinde koğuşlar oluşturulmuştur. E tipi cezaevlerinde normalde 500 kişilik kapasite vardır. Ancak bu kapasite 1000’e kadar ulaşabilmektedir.

Her odada müstakil bir şekilde havalandırma bulunması nedeni ile mahkumların rahat bir şekilde hayatını sürdürebilmesini sağlayan bu cezaevinde mescit ve özel ziyaret yerleri de bulunmaktadır. E tipi cezaevlerinde kadınlar ve çocuklar için ayrı bölmeler bulunuyor olup jandarma için de müstakil bir yer bulunmaktadır. E tipi cezaevleri ısıtmayı kalorifer ile sağlamaktadır. E tipi kapalı ceza infaz kurumu genelde açık ceza infaz kurumu ile birlikte yapılmıştır. Elektrik, su, peyzaj düzenlemesi, fırın gibi lojistik ihtiyaçlar açık ceza infaz kurumu tarafından karşılanmaktadır.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.