Yükleniyor...
M Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?
Son Güncelleme 09.09.2021 12:21

M Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?

M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hangi suçlular yatar? M Tipi Cezaevinde kimler kalır? gibi sorularınızın cevaplarını aşağıdaki yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.


M tipi cezaevleri, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan cezaevi tiplerinden bir tanesidir. Kanunla düzenlenen ve hükümlülerin hükümlülük sürelerini doldurmaları adına inşa edilmiştir. Bu cezaevlerinin en ayırt edici özelliği yüksek güvenlikli cezaevleri olarak inşa edilmeleridir. Hükümlülerin güvenliği kadar dışarıdaki asayişin sağlanması adına da önemli olan M tipi cezaevleri ile alakalı daha detaylı bilgilere yakından bir göz atalım.
Kapasiteleri ve diğer bütün özellikleri kanunlar tarafından belirlenmiş olan bu cezaevlerinde mahkumların konforunu sağlamak adına bulaşıkhane, çamaşırhane ve konferans salonu gibi pek çok alan bulunmaktadır. Bunun yanı sıra cezaevinde görev yapan personelin de hükümlü konforu için var olduğundan söz etmek gerekir.

M Tipi Cezaevinde Kimler Kalır?


Mahkûm ve mahkûm yakınlarının çok merak ettiği konulardan bir tanesi olan cezaevi tipleri ile alakalı değerlendirmeler yaparken M tipi cezaevlerinde her türlü suçtan mahkûm edilmiş kişilerin yattığını ifade edebiliriz. Terör, cinayet, yaralama, taciz ve gasp gibi pek çok konuda hüküm giymiş suçluların M tipi cezaevlerinde bulunması mümkündür.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.