Yükleniyor...
S Tipi Cezaevi Nedir?
Son Güncelleme 09.09.2021 13:01

S Tipi Cezaevi Nedir?

S Tipi Cezaevi nedir? S Tipi Ceza İnfaz Kurumu ne anlama gelmektedir? gibi soruların cevaplarını aşağıda sizin için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda bulabilirsiniz.


S Tipi Ceza İnfaz Kurumu


Ceza infaz kurumları harf kodları ile isimlendirilmektedir. Harf kodları ise bu cezaevlerinin fiziki yapısı, teknik özellikleri ve barındırdığı hükümlü statüsüne göre belirlenmektedir. Bu noktada F tipi cezaevlerinde terör mahkumları cezalandırılırken T ve E tipi cezaevi tiplerinde ise adli mahkumlar cezalandırılmaktadır. S tipi cezaevi de söz konusu cezaevlerinden bir tanesidir. Ancak yeni bir cezaevi olduğu için hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır.

Ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlar, terör mahkumları ve 5275 sayılı yasa uyarınca tehlikeli mahkum statüsünde bulunan mahkumların S tipi yüksek güvenlikli cezaevinde cezalandırılmaları gerekmektedir. Yukarıda belirtilen güvenlik nedeni ile mahkumlar tek kişilik odalarda kalmaktadır. Ülkemizde sadece 3 yerde S tipi kapalı ceza infaz kurumu bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir.
ANTALYA : Antalya S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu
BODRUM : Bodrum S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu
IĞDIR : Iğdır S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu

S Tipi Cezaevlerinin Özellikleri


S tipi cezaevleri tıpkı F tipi cezaevleri gibi yüksek güvenlikli cezaevleridir. Mahkumlar tek kişilik veya üç kişilik odalarda kalmaktadır. Genellikle bu cezaevlerinin kapasitesi 500 ile 550 kişi arasındadır. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan kişiler için dizayn edilmiş olan bu cezaevleri F tipi cezaevlerine göre bir kademe daha sıkı tedbirlerin uygulandığı infaz kurumları olarak bilinmektedir.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.