Yükleniyor...
T Tipi Cezaevi Nedir?
Son Güncelleme 30.08.2021 16:06

T Tipi Cezaevi Nedir?

T Tipi Cezaevi nedir? T Tipi Ceza İnfaz Kurumu ne anlama gelmektedir? gibi soruların cevaplarını aşağıda sizin için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda bulabilirsiniz.


T Tipi Ceza İnfaz Kurumu


T tipi cezaevi nedir sorusu bu cezaevi ile ilgili bilgi almak isteyen kişilerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. T tipi cezaevi büyük kentlerdeki kapalı ceza infaz kurumları olarak bilinmektedir. Eski ceza infaz kurumlarının yerine yada yetersiz kapasitedeki cezaevlerine alternatif olarak inşa edilen bu kurumlar uluslararası standartlara uygun olarak yapılmaktadır. Ceza infaz kurumlarında iyileştirme ve eğitim faaliyetleri kapsamında dershane, kütüphaneler, iş atölyeleri ve sağlık üniteleri gibi üniteler bulunmaktadır. Hükümlülerin ve tutukluların iyileştirme taleplerine cevap vermekte olan yeterli fiziki alan bulunmaktadır. Sekiz, üç ve tek kişilik oda sistemine uygun olarak projelendirilen T tipi kapalı ceza infaz kurumları, koğuş sisteminden kaynaklanan güvenlik zafiyetlerini büyük ölçüde azaltmaktadır. Türkiye'de toplam 54 adet T Tipi Ceza İnfaz Kurumu vardır. Şimdi gelin T tipi cezaevi ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

T Tipi Cezaevlerinin Kapasitesi


T tipi cezaevlerinin kapasitesi 8 kişilik 72 oda, 3 kişilik 8 oda ve 1 kişilik 16 oda olmak üzere toplamda 616 kişiliktir. Söz konusu ceza infaz kurumları kapalı ceza infaz kurumları arasında yer almaktadır. Cezaevindeki hükümlü ve tutukluların sağlık, eğitim, barınma ve çeşitli ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikteki bu kurumlar sportif ve kültürel faaliyetleri de bünyesinde barındırmaktadır.

T Tipi Cezaevinin Özellikleri


T tipi cezaevindeki 3 ve 8 kişilik odalar dubleks olarak inşa edilmiştir. Tek kişilik odalar ise 12 metrekare büyüklüktedir. 8 kişilik ünitelerde 35 metrekare ve 3 kişilik odalarda ise 30 metrekare havalandırma bahçeleri bulunmaktadır. Her bölümün ortak alanında bir adet tv anten girişi, bir adet çok kanallı merkezî radyo, küçük bir mutfak, elektrikli ısıtıcı için bir adet priz, acil durumlarda personelin çağrılması için bir adet çağırma butonu bulunmaktadır.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.